Familie Trihartlon 2019

De 2e editie van de Familie Trihartlon vindt plaatst op zondag 25 augustus 2019, tijdens de Triathlon Noordoostpolder op het fantastische evenementen terrein van Emmeloord. Er zijn verschillende afstanden waardoor iedereen mee kan doen aan deze unieke triathlon.

Wij doen mee! 

Wat is de Familie Trihartlon?
- Iedereen kan meedoen aan de Familie Trihartlon, je hoeft niet een getraind triatleet te zijn
- Je mag alle onderdelen (zwemmen, fietsen, lopen) samen doen of per onderdeel afwisselen
- Een ticket kost €20 per persoon
- Je kan kiezen uit 3 verschillende afstanden
- Wat heb je nodig? Een zwembroek/badpak of wetsuit (eigen keuze), een fiets en sportschoenen
- Je kan met elke fiets meedoen aan de Familie Trihartlon van de Hartstichting
- Fietsen zijn ook te huur op locatie
 
  
Ben jij een echte Triatleet?
Omdat de Familie Trihartlon van de Hartstichting plaats vindt tijdens de Triathlon Noordoostpolder kunnen de echte Triatleten eerst hun eigen triathlon volbrengen en een mooie tijd neerzetten. Daarna kunnen zij samen met hun gezin/kinderen mee doen aan de Familie Trihartlon van de Hartstichting.
 
Samen in actie voor de Hartstichting
Inschrijven duurt maar enkele minuten. Om geld op te halen voor onderzoek naar hart-en vaatziekten vragen wij ieder team zijn best te doen om €250 sponsorgeld op te halen. Dit is niet verplicht, maar wel het doel van onze Familie Trihartlon. Deel je actie dus met vrienden, familie, collega's en je buren om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Hartstichting.
 
Estafette
Het unieke is dat je elkaar mag afwisselen. Jullie bepalen zelf wie gaat zwemmen, wie welk stuk fietst en/of hardloopt, maar je kan bijvoorbeeld ook met zijn drieën de hardloopkilometers verdelen. Samen volbreng je de challenge en iedereen is een winnaar. Als familie ontvang je 1 registratiechip die je aan elkaar doorgeeft, net als een estafettestokje. Deze chip laat weten wie over de finish is en in welke tijd jullie als team gefinisht zijn.
 
    
Fietsen
Je kan ook op een gewone (of zelfs geleende) fiets meedoen, alle fietsen zijn toegestaan. Voor het zwemmen heb je eigenlijk alleen een zwembroek of badpak nodig en is een zwembrilletje aan te raden. Van ons krijg je een badmuts, die meteen dienst kan doen tegen eventuele kou. Wil je liever een fiets huren, dat kan. De kosten hiervan bedragen € 10,- per fiets.
 
Afstanden
Top challenge: 100m zwemmen, 5km fietsen en 1km lopen
Super challenge: 250m zwemmen, 10km fietsen en 2,5km lopen
Mega challenge: 500m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen
 
Parcours
Bij het zwemgedeelte wordt heen en weer gezwommen: 2x50 meter, 2x125 meter of 2x250 meter. Het fietsparcours gaat over asfalt en zijn rondes van 5 kilometer. Vervolgens wordt de triatlon hardlopend voortgezet over asfalt, in rondes van 1.25 kilometer. Hierbij zijn twee wisselzones waarin de fiets en de loopschoenen vooraf klaargezet kunnen worden.
 
Locatie
Evenemententerrein Emmeloord l Marknesserweg 1c l Emmeloord
Faciliteiten
Tijdens het evenement kan gebruik gemaakt worden van de faciliteiten op het terrein van de Triathlon Noordoostpolder, zoals:
- Kleedruimtes
- Catering
- Massage
- Gratis parkeergelegenheid
Plattegrond evenemententerrein Download